Νήματα Φθινοπώρου

Η Μαρία Σγουρού γεννήθηκε το 1959 στο Βαθύ της Σάμου. Αρχικά σπούδασε Ασυρματίστρια του Εμπορικού Ναυτικού, αλλά στην πορεία την κέρδισε η Ελληνική Υφαντική Τέχνη την οποία διδάχτηκε στο Μουσείο Αγγελικής Χατζημιχάλη. Το 1995 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην υφαντική στον Ελληνικό Οργανισμό Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.). Εργάστηκε 15 χρόνια ως εκπαιδεύτρια υφαντικής Α.με.Α στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, ενώ από το 2017 έχει αναλάβει το εργαστήριο Υφαντικής για Α.με.Α. στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ. Το 2016 ίδρυσε τον εξειδικευμένο Σύλλογο Ελληνικής Υφαντικής Τέχνης στην Ελλάδα -ΗΛΑΚΑΤΕΙΑΙ- του οποίου είναι και Πρόεδρος. Ο Σύλλογος έχει ως σκοπό τη διάδοση και διατήρηση της αρχαίας υφαντικής τέχνης μέσω διοργάνωσης διαλέξεων, σεμιναρίων και μαθημάτων στο αντικείμενο της υφαντικής. Τα έτη 2019- 2022 συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Cross Warp-Threads Crossing the Warp”. Το πρόγραμμα είχε ως στόχο να προσφέρει θεωρητική γνώση και πρακτική άσκηση στην τέχνη της υφαντικής και απευθύνονταν τόσο σε άτομα με νοητικά προβλήματα, όσο και σε άτομα του γενικού πληθυσμού. Παράλληλα κάνει παρουσιάσεις στο ευρύ κοινό για τη διάσωση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που συνδέεται με την υφαντική τέχνη και οργανώνει-υλοποιεί σεμινάρια εκπαίδευσης στην υφαντική.

Ο Αχιλλέας Βλαβιανός γεννήθηκε στην Ηρακλειά Κυκλάδων το 2001. Έκανε τα πρώτα του βήματα στην μουσική μέσω της κλασσικής κιθάρας το 2011 στο Αριάδνειο Ωδείο Νάξου ενώ το 2014 πήρε τον καλύτερο πανελλήνιο βαθμό στις εξετάσεις του Αγγλικού Κολλεγίου UCL στην ηλεκτρική κιθάρα, παράλληλα ανέπτυξε ικανότητες όντας αυτοδίδακτος στο ηλεκτρικό μπάσο και τα ντραμς. Μετέπειτα ασχολήθηκε με την ακουστική κιθάρα και το τραγούδι σε ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και με λαϊκά και παραδοσιακά όργανα όπως το μπουζούκι, τον μπαγλαμά και το λαούτο. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού κολλεγίου Ελλάδος (Pierce) όπου πήρε μέρος στην ορχήστρα. Φοιτεί στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σπουδάζει κλασσική μουσική στο Ωδείο Αθηνών και έχει βλέψεις για ένα πτυχίο στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Εμφανίζεται σε συναυλίες σε μουσικά κέντρα της Αθήνας τους χειμερινούς μήνες και σε μουσικά κέντρα των Κυκλάδων τους καλοκαιρινούς.

Ο Στυλιανός Βλαχοδήμος γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα Εορδαίας το 2001. Έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική μέσω του ακορντεόν σε ηλικία 7 ετών, ενώ παράλληλα εντάχθηκε στην Φιλαρμονική Δήμου Εορδαίας παίζοντας κρουστά. Σε ηλικία 13 ετών κέρδισε το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο Ακορντεόν σε διαγωνισμό που έλαβε χώρα στην Πτολεμαΐδα. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας. Έχει επίσης ασχοληθεί με το ούτι, το λαούτο και την τρομπέτα. Στα εφηβικά του χρόνια συμμετείχε σε πολλά μουσικά σχήματα, σχολικά φεστιβάλ και σεμινάρια. Επίσης σπουδάζει στο τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα ασχολείται με τον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης ως Stage Cinematographer / Photographer, Camera Operator, Director και TV Show Editor. Τέλος, είναι ιδρυτικό μέλος των Ουντιά με τους οποίους παίζει ακορντεόν.

Η Σοφία Κάκκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Είναι απόφοιτη του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας και από το 2021 φοιτεί στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση στα παραδοσιακά κρουστά. Η ενασχόλησή της με τη μουσική ξεκίνησε από μικρή ηλικία, παρακολουθώντας κύκλους σεμιναρίων και μαθημάτων κρουστών (παραδοσιακά και ethnic) με έμπειρους και καταξιωμένους δασκάλους. Από το 2023 είναι ενεργό μέλλος στο μουσικό σχήμα ¨Ρεκτιφιέ¨ μελετώντας την παραδοσιακή μουσική της Σμύρνης, της Μικράς Ασίας, της Πόλης και του Βόρειου Ανατολικού Αγαίου, κάνωντας πολλές εμφανίσεις στην Αθήνα και την επαρχία, ενώ παράλληλα υπήρξε συμμετοχή στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ερτ) στην εκπομπή «Το δέντρο της μουσικής». Τα τελευταία 6 χρόνια ήταν μέλος του κουαρτέτου Κέλτικης Μουσικής “NORIANA”, συμμετέχοντας σε πολυάριθμα εγχώρια μουσικά φεστιβάλ, ιδρύματα (εκπαιδευτικά και μη) και σε μουσικές συναυλίες Δήμων. Από τον Ιούνιο του 2019 ανήκει στην καλλιτεχνική ομάδα Μarakaibo και από τον Οκτώβρη του 2019 δίδασκε στο μάθημα “Φτιάχνω όργανα και παίζω μουσική” στο Κοινωνικό Ωδείο Αθηνών έως το 2020. Από το 2016 έχει υπάρξει μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας αφρικάνικων κρουστών “Kabeiria Percussion” με συμμετοχές σε festival και εκδηλώσεις Δήμων. Επιπρόσθετα, έχει συμμετάσχει στο Θεατρικό Μονόλογο “Αγέννητη Γη” ως μουσικός επί σκηνής. Από το 2015 έως και σήμερα είναι ενεργή μουσικός σε σχήματα που αντιπροσωπεύουν πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής με ιδιαίτερη έμφαση και έρευνα στην παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας και της Ανατολής. Από το 2017 έως και σήμερα συμμετέχει ενεργά σε δισκογραφία διαφόρων καλλιτεχνών.

Η Μαρία Λαχανά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Άρχισε να τραγουδάει από τα πρώτα χρόνια της ζωής της κι έτσι ξεκίνησε τη μουσική πορεία, από το εργαστήρι βιωματικής μουσικής της Μαρίζας Κωχ και τη χορωδία Rosarte. Αργότερα φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου όπου γνώρισε πολλές μουσικές και όμορφους ανθρώπους. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει τραγουδήσει σε μουσικές σκηνές αλλά και σε δισκογραφικά projects. Ασχολήθηκε με τη μουσικοκινητική αγωγή στην προσχολική ηλικία και σπούδασε βρεφονηπιοκόμος. Αγαπά πολύ τα παιδιά και την παιδική δημιουργία, της αρέσουν τα λουλούδια, οι χειροτεχνίες, και απολαμβάνει τις συζητήσεις και τα παιχνίδια με φίλους. Όταν είναι πάνω στη σκηνή νιώθει απόλυτη ελευθερία. Τέλος, είναι ιδρυτικό μέλος των Ουντιά με τους οποίους είναι πρώτη φωνή.

Η Ελένη Φουρλάνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000. Το 2018 αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου και εισήχθη ενδέκατη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. στο οποίο έχει επιλέξει την ειδίκευση της Βυζαντινής Μουσικολογίας αλλά και της ειδίκευσης στη βιόλα στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Κατέχει Δίπλωμα Βιόλας και Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό Άριστα. Παράλληλα, έχει κάνει πολυετείς σπουδές στη βυζαντινή και ελληνική παραδοσιακή μουσική και πιο συγκεκριμένα παίζει κανονάκι, κλαρίνο και γκάιντα με πολυσχιδή μουσικά σχήματα. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συναυλιών σε σημαντικούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε δισκογραφικές ηχογραφήσεις. Υπήρξε μέλος πολλών νεανικών ορχηστρών στην Αθήνα ενώ έχει συμμετάσχει και σε θεατρικές παραστάσεις παίζοντας ζωντανή μουσική επί σκηνής. Το 2023 συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική Σκηνή για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «η όπερα διαδραστικά στα σχολεία» καθώς και με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Ακόμη, είναι μέλος της μαντολινάτας της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος.

Η Φανή Αθανασιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στην Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και ιδρυτικό μέλος της λογοτεχνικής ομάδας «Ιδεοκύματα». Ποιήματά της έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε έγκριτα έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά και παρουσιάστηκαν σε ραδιοφωνικές εκπομπές Λόγου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για το σύνολο του ποιητικού της έργου βραβεύτηκε από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τιμήθηκε από το Δίκτυο Γυναικών Θεσσαλονίκης, την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, την ομάδα Λόγου και Τέχνης «Ιδεομορφές», την Ε.Σ.Α.Ε.Α. Συμμετέχει σε Ανθολογίες και Διεθνή φεστιβάλ Ποίησης, έλαβε μέρος στο Ποιητικό Αναλόγιο γυναικών δημιουργών από 30 χώρες της Μεσογείου και της Μαύρης θάλασσας, σε διεθνή Συνάντηση ποιητών, στη Διεθνή Ποιητική εκδήλωση ΜΕΤΑ_ΣΥΝΟΡΑ/POST_BORDERS και στο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην Τέχνη», που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας όπου και βραβεύτηκε ως ποιήτρια. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσίασε θεατροποιημένη ποίησή της στη Μονή Λαζαριστών και στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (σε σκηνοθεσία/επιμέλεια Ελένης Καρασαββίδου). Συμμετείχε ως ομιλήτρια σε Ευρωπαϊκά Συνέδρια, Συμπόσια, σε Πανεπιστημιακές ημερίδες του Α.Π.Θ., Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Πανεπιστημίου Αιγαίου, στα Δημήτρια και σε εκδηλώσεις της Γ.Γραμματείας Ισότητας φύλων για τη λογοτεχνία /τον πολιτισμό /την τέχνη, όπως και για τα δικαιώματα των γυναικών και των πολιτών με αναπηρία. Έχει ασχοληθεί με το θέατρο, το ραδιόφωνο, τον κινηματογράφο. Ήταν ιδρυτικό μέλος πρωτοπόρας μικτής θεατρικής ομάδας με άτομα με και χωρίς αναπηρία και έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο φεστιβάλ θεάτρου στο Εδιμβούργο. Έχει διασκευάσει θεατρικά έργα που ανέβηκαν σε θεατρικές σκηνές της Θεσσαλονίκης. Ήταν μέλος της Αυτόνομης Φεμινιστικής Ομάδας Γυναικών Θεσσαλονίκης. Αρθρογραφούσε ως freelance writer σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και ηλεκτρονικά πολιτιστικά έντυπα. Παρουσίασε λογοτεχνική εκπομπή σε ραδιόφωνο της πόλης της Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε ταινία μικρού μήκους με θέμα την αναπηρία που προβλήθηκε στο «Micro μ» κινηματογραφικό φεστιβάλ.

Ο Σπύρος Θεριανός γεννήθηκε το 1972. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Πανεπιστημίου Κρήτης /Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών. Έχει δημοσιεύσει ποιήματα στα περιοδικά “Πανδώρα”, “Πάροδος”, “Οι Φίλοι” και “Άνευ”. Έχουν εκδοθεί οι ποιητικές συλλογές “Το εισόδημα στο Μόλυβο” (α΄ έκδοση: Αθήνα, 1999, β΄ έκδοση: “Ποιήματα των φίλων”, 2002) και “Ντυμένος επίσημα”, Πλανόδιον, 2008.

Η Κατερίνα Δημόκα μοίρασε την παιδική της ηλικία στον Πειραιά και τη Λιβαδειά. Είναι αριστούχος φιλόλογος της Φιλοσοφικής Αθηνών, υπότροφος του ΙΚΥ, διαθέτει Master στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας και πιστοποίηση στη Συμβουλευτική & τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Ζει στη Λιβαδειά με την οικογένειά της, ενώ εργασία και χαρά βρίσκει στο σχολείο. Έχει δύο παιδιά δικά της, πολλά μέσα στις τάξεις και προσπαθεί να γνωρίσει περισσότερα γράφοντας γι’ αυτά! Κείμενά της έχουν ξεχωρίσει σε λογοτεχνικούς και φιλολογικούς διαγωνισμούς. Παιδικά έργα της έχουν διακριθεί τρεις φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία της: «Η Δασκάλα των Χρωμάτων» (Έπαινος παραμυθιού της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς), «Ένα πράσινο τηλέφωνο», «Χριστουγεννιάτικα δώρα στην Ταραχώρα», «Όμηρος στο πέλαγος» (Υποψήφιο στα λογοτεχνικά βραβεία του περιοδικού Ο Αναγνώστης 2018), «Παιδιά της Πανδώρας», «Αληθινή Ιστορία» (διασκευή του ομώνυμου έργου του αρχαίου συγγραφέα Λουκιανού) και το εφηβικό μυθιστόρημα Δύο Στόματα (βραχεία λίστα στα λογοτεχνικά βραβεία ΙΒΒΥ και του Αναγνώστη, Χρυσές Λίστες ELNIPLEX, συμμετοχή στην τελική 10άδα των βραβείων κοινού Public 2022). Ακόμα, από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική κυκλοφορεί το βιβλίο γνώσεων «Νηρηίδες μου, Νεράιδες!» (Εύφημη μνεία της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς).

https://www.elniplex.com/%CE%B4%CF%85%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BA%CE%B1/

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Πανρωσικό Κρατικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Μόσχας (V.G.I.K) και είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Κινηματογράφου, στη Σχολή Καλών Τεχνών, του Α.Π.Θ με γνωστικό αντικείμενο “Σκηνοθεσία”. Έχει σκηνοθετήσει για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο ντοκιμαντέρ, σειρές, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, ενώ δουλειές του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και της European Film Academy

Νήματα Χειμώνα

Η Αγνή Στρουμπούλη γεννήθηκε το 1952 στον Πειραιά. Από το 1995 αφηγείται Παραμύθια της Προφορικής Παράδοσης, κυρίως ελληνικά, αλλά και άλλων Παραδόσεων. Έχει κάνει ανθολογήσεις: «Παραμύθια με ανεξιχνίαστες γριές» και «Παραμύθια με αρειμάνιους δράκους» εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ, «Το Πετειναράκι» εκδόσεις ΑΠ Χίος, «Κάτι κατεργάρηδες ποντικοί» και «Αχ! αυτοί οι καλικάντζαροι» εκδόσεις ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ, «Το κουντουνάκι» και «Ο δέντρος» εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, «Το περγαλιό» και «Το πετροκάραβο» εκδόσεις ΑΡΜΟΝΙΑ, «νάνι, νάνι…» εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ. Επίσης έχει κάνει μεταφράσεις: «Κούκλες και Μαριονέτες», «Το θεατρικό παιχνίδι», «Κάστρα στην άμμο», «Λεξικό του Θεάτρου» στις εκδόσεις Gutenberg. «Μια γυναίκα: Καμίλλη Κλωντέλ» στις εκδόσεις της Εστίας. «Παραμύθια από το Κάιρο» στις εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ. Δικό της βιβλίο: «Η μύγα», μικρά πεζά, εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ. Στο Ραδιόφωνο: δεκατρία χρόνια εκπομπές στην Ελληνική Ραδιοφωνία. 20 χρόνια Εργαστήρια για την Τέχνη της Αφήγησης στο Δήμο Αθηναίων, στο Μουσείο Μπενάκη, σε Δημόσιες Βιβλιοθήκες, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. 27 χρόνια παραστάσεις Αφήγησης σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό· σε θέατρα, μουσεία, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, φυλακές, βιβλιοθήκες, πολιτιστικά κέντρα, μουσικές σκηνές, φεστιβάλ, πλατείες, συνέδρια. Κι ακόμα πιο πριν: Κοινωνική λειτουργός και Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Ο Σταύρος Παργινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Άρχισε τις μουσικές του σπουδές μαθαίνοντας μαντολίνο στην Κλασσική Μαντολινάτα Αθηνών με δάσκαλο τον κ. Μιχάλη Βαινδηρλή. Το 1994 ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολοντσέλο στο Ελληνικό Ωδείο, στην τάξη της κας Ντάνας Χατζηγεωργίου από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Ως βιολοντσελίστας και μαντολινίστας έχει συμμετάσχει σε διάφορες ελληνικές ορχήστρες, σε θεατρικές και δισκογραφικές παραγωγές, ενώ παράλληλα αποτελεί σταθερό μέλος σε ensembles μουσικής δωματίου και σχημάτων ποικίλων μουσικών κατευθύνσεων. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών.

Η Σοφία Καλμανίδου γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1967. Σπούδασε Βιβλιοθηκονομία και συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ και μετέπειτα σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο τμήμα Δημιουργικής γραφής. Εργάζεται στο χώρο των Δημοτικών Βιβλιοθηκών από το 1993 προωθώντας τη φιλαναγνωσία σε παιδιά και νέους, μέσα από προγράμματα και δράσεις αναγνωστικών εμψυχώσεων. Από το 2008 ξεκίνησε να παρακολουθεί σεμινάρια προφορικής αφήγησης και να μαθητεύει στην τέχνη της αφήγησης κοντά σε σημαντικούς δασκάλους της προφορικής αφήγησης. Το 2018 βραβεύτηκε από τον Ελληνικό Κύκλο Παιδικού Βιβλίου για το πρόγραμμα «Φιλαναγνωστικές χειραψίες».

Oμάδα "Εν Δυνάμει"

Η ομάδα «Εν δυνάμει» είναι μία κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Μέσα από τις δράσεις της προτείνει ένα νέο μοντέλο τέχνης και ζωής, όπου το “ανοίκειο”, το “περίεργο”, το “διαφορετικό” και το “ξένο” ενσωματώνονται στο σύνολο, ενδυναμώνοντάς το. Ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας στηρίζεται στην ισότιμη μεταχείριση μεταξύ όλων των μελών της, επιχειρώντας να εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους να σταματήσουν να αντιλαμβάνονται το κοινωνικό σύμπλεγμα με στερεοτυπικό τρόπο και συμβατικές φόρμες. Έχοντας σαν κύριο εργαλείο την έρευνα νέων μεθόδων επικοινωνίας, η ομάδα οργανώνει και παράγει ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στον χώρο των εικαστικών, του θεάτρου, του χορού, της μουσικής και των οπτικοακουστικών τεχνών. Ιδρύθηκε το 2008 από την Ελένη Δηµοπούλου και τη Μαρία Ιωαννίδου με κύρια πρόθεση την ουσιαστική και αξιοπρεπή ένταξη των ατόµων µε αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο. Η δράση της ομάδας ξεκίνησε με σκοπό τη δημιουργία, διοργάνωση, ανάπτυξη και προώθηση ποικίλων εκπαιδευτικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών, κοινωνικών, καλλιτεχνικών και γενικότερα πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Από τα πρώτα μας βήματα βρίσκόμαστε σε συνεργασία με διάφορους φορείς της πόλης της Θεσσαλονίκης: «Αμερικανική Γεωργική Σχολή», «Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη», θεατρικό εργαστήρι «Ίρις» του Δήμου Παύλου Μελά, πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πανοράματος, ΜΚΟ «Σχεδία στην Πόλη», τμήμα Ιnternational Baccalaureate του Κολλεγίου «Ανατόλια», εργαστήρι κρουστών «Κρουστόφωνο», Σχολή Θεάτρου «Ανδρέας Βουτσινάς», Helexpo κ.ά. Από την ίδρυση της ομάδας μέχρι και σήμερα οργανώνουμε καλλιτεχνικά εργαστήρια που λειτουργούν με ετήσιο κύκλο σπουδών. Μόνιμοι συνεργάτες μας είναι καταξιωμένοι μουσικοί, γυμναστές, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μαγείρισσες, κηπουροί, κεραμίστες και πολλοί άλλοι επαγγελματίες. Η ηθική και υλική στήριξη της ομάδας προέρχεται από τα μέλη, τους φίλους της ομάδας και όσους επιθυμούν να συνδράμουν στην επίτευξη των στόχων της. Από το 2014 η ομάδα σύστησε Σωματείο και με αυτό το νομικό πρόσωπο λειτουργεί μέχρι και σήμερα.
  • (2008-2010) Πρωινό Άστρο, θεατρική παράσταση, σκηνοθεσία Ελένη Δηµοπούλου,

  • (2010-2013) Νόµιζα ήσουν ξένος, σκηνοθεσία Ελένη Δηµοπούλου,

  • (2013-2014) Η Κυράνη του δάσους, σκηνοθεσία Ελένη Δηµοπούλου,

  • (2014-σήμερα) Ο Άνθρωπος Ανεµιστήρας ή Πώς να Ντύσετε Έναν Ελέφαντα, σκηνοθεσία Ελένη Ευθυµίου, θέατρα της Περιφέρειας 2014-σήμερα, Φεστιβάλ Αθηνών 2015, Φεστιβάλ Créarc – Rencontres du Jeune Théâtre Européen 2018, Our Stage – 4. Europäisches Bürgerbühnenfestival 2019,

  • (2015) Home? Το µικρό-µικρό σπίτι, έκθεση εικαστικών, επιµελητές Θούλη Μισιρλόγλου, Ρίτσαρντ Άντονυ, Μαρία Καβαλιώτη, Δηµήτρης Ζάχος, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Φεστιβάλ Eye’s Walk στη Σύρο,

  • (2015) Δύναµη ή Αδυναµία, βιβλίο λογοτεχνίας, Colibri Branding and Design, Χάλκινο βραβείο Design στα Ευρωπαϊκά Βραβεία της Βιέννης,

  • (2016) Το “Άλλο” Σπίτι, σκηνοθεσία Ελένη Ευθυµίου, Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών, 51α Δηµήτρια Θεσσαλονίκης,

  • (2016) Tempus, µουσικό project εν εξελίξει, µουσικός σχεδιασµός Οδυσσέας Γκάλλιος,

  • (2019) ΣΗΜΑΔΙΑ, εικαστική έκθεση σε επιμέλεια Ρίτσαρντ Άντονυ, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 2019,

  • (2018-σήμερα) Ερωτευμένα Άλογα, σκηνοθεσία Ελένη Ευθυµίου, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – 4ο Φεστιβάλ Δάσους 2018, Φεστιβάλ Αθηνών 2019.

  • (2021) ΓΟΥΤΟΥ ΓΟΥΠΑΤΟΥ, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σκηνοθεσία Γιώργος-Ζήσης Μπιλιώνης, παραστάσεις σε σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια)

http://www.endynamei.com/menoy

Η ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας «Εν δυνάμει». Ηθοποιός, σκηνοθέτις, καλλιτεχνική διευθύντρια των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων Κοζάνης (2015-2018) και Ιωαννίνων (2018-2020), δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας «Εν δυνάμει» και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Γεννήθηκε το 1958 στην Κωνσταντινούπολη. Εργάζεται στο χώρο των Τεχνών από το 1977. Έχει σπουδάσει στην “Επιθεώρηση Δραματικής Τέχνης” της Ρούλας Πατεράκη. Βασικό μέλος της Πειραματικής Σκηνής της “Τέχνης” από το 1987. Μετά από 42 συνεπή και πιστά χρόνια στο χώρο του θεάτρου υπηρέτησε την θεατρική τέχνη από όλες τις θέσεις (ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη, καθηγήτρια υποκριτικής, καλλιτεχνική διευθύντρια, οργάνωση παραγωγής, ιδρύτρια νέων δυναμικών καλλιτεχνικών σχημάτων, επιμελήτρια σημαντικών θεατρικών δράσεων, οργάνωση σεμιναρίων, συντονίστρια θεατρικών φεστιβάλ κ.ά.). Απέκτησε την κατάλληλη εμπειρία και γνώση δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους όπως ο Νικηφόρος Παπανδρέου, ο Νίκος Χουρμουζιάδης, ο Απόστολος Βέττας, η Ρούλα Πατεράκη, κ.ά. Παράλληλα ακολούθησε τις σύγχρονες θεατρικές ανησυχίες και τάσεις νέων σκηνοθετών καθώς υπήρξε συντελεστής παραστάσεων που άφησαν ένα “καθαρό” στίγμα στην διαμόρφωση της νεωτερικότητας της θεατρικής Τέχνης. Εργάστηκε με νέους δραματουργούς και σκηνοθέτες που ξεχωρίζουν για την ποιότητα των προτάσεών τους, όπως η Ελένη Ευθυμίου, η Σοφία Ευτυχιάδου, η Χριστίνα Χατζηβασιλείου, ο Γιάννης Μόσχος, ο Γιάννης Καλαβριανός, η Μαρία Μαγκανάρη, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, Δήμητρα Χουμέτη κ.ά. Από το 2015-2018 υπηρέτησε ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και από το 2018 και το 2020 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων. Εργάζεται στο χώρο των Τεχνών από τότε που γνωρίζει τον εαυτό της. Έχει μεγάλη εμπειρία και γνώσεις γύρω από την “εφεύρεση”, την υλοποίηση και τον συντονισμό δράσεων που αφορούν την πόλη και τους κατοίκους της. Το έργο που έχει καταθέσει όλα αυτά τα χρόνια κατέχει μια αρκετά σημαντική και αξιόλογη θέση. Τέλος, η συνεχής και αδιάλειπτη συνεργασία της με νέους καλλιτέχνες την βοηθάει να είναι ενήμερη και ανοιχτή σε νέες καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Οραματίζεται ένα θέατρο άμεσο, ζεστό, οικείο, αληθινό και παράλληλα ανήσυχο, ασυνήθιστο, δυναμικό. Ένα θέατρο που βρίσκεται εκεί που γεννιούνται οι καλές και θετικές σκέψεις, που διεκδικεί τη θέση του στα σύγχρονα καλλιτεχνικά γεγονότα της εποχής του και ταυτόχρονα εκπροσωπεί το γενέθλιο τόπο του.

Νήματα Άνοιξης

Το Βιβλιοδετείο Καλλιτεχνικό είναι ένα εργαστήριο τρίτης γενιάς που βρίσκεται στα λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη από το 1951. Εκπρόσωποι του βιβλιοδετείου είναι ο Νίκος Λειβαδιώτης και η Ράνια Καμπουράκη. Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές, προσαρμοσμένες στην σύγχρονη πραγματικότητα της ζωής, επιδιώκουν την υψηλή ποιότητα στις εργασίες, με συνέπεια και αξιοπιστία. Έχουν συνεχόμενες συνεργασίες με βιβλιοθήκες, δήμους, εκδοτικούς οίκους και χώρους που αφορούν το βιβλίο, για παροχές  υπηρεσιών αλλά και για εργαστήρια βιβλιοδεσίας σε παιδιά και σε ενήλικες. Έχουν δημιουργήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τη σειρά diy βιβλιοδεσίας «Είμαστε για δέσιμο» που αφορά στην εκπαίδευση και ενημέρωση παιδιών και ενηλίκων σε θέματα που έχουν σχέση με την τέχνη της βιβλιοδεσίας και με εμπειρίες γύρω από τον κόσμο του βιβλίου.

Λειβαδιώτης Νίκος πτυχίο ΤΕΦΑΑ Σερρών- Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 1994, Βιβλιοδέτης 2000-2023

Καμπουράκη Ράνια πτυχίο ΤΕΦΑΑ Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών 1996, μεταπτυχιακό δίπωμα στην, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ-ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης 2003, Βιβλιοδέτρια 2010-2023

Συνεργασίες: Εθνική βιβλιοθήκη Ελλάδος, Athens Mini maker fair – εργαστήριο χειροποίητης εκτύπωσης και βιβλιοδεσίας με αποκλειστική χορηγεία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, 6-7 Μαΐου 2017, Δήμος Θεσσαλονίκης, εργαστήρια βιβλιοδεσίας Χριστουγεννιάτικη πλατεία 2016, Δήμος καλαμαριάς, Εργαστήρια βιβλιοδεσίας και κατασκευής επιτραπέζιου παιχνιδιού, Παραθινούπολη 2014-2019, Δήμος Νεάπολης-Συκεών εργαστήρια βιβλιοδεσίας Βαλκανική πλατεία 2014-1018, Δήμος Ορχομενού, εργαστήρια βιβλιοδεσίας στα δημοτικά σχολεία Ορχομενού 6-7 Απριλίου 2015, Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας εργαστήρια βιβλιοδεσίας, 2017, 2018, Βιβλιοθήκη Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Εργαστήρια βιβλιοδεσίας, χριστουγεννιάτικη γιορτή 2017, βιβλιοθήκη Βέροιας 2021. Παρουσίες σε εκθέσεις: Διεθνής έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης 2016-2021, Χειροτέχνικα 2014, Pillbox 2012, La mamart 2013 κλπ.

Βιβλιοδετείο Καλλιτεχνικό Ναυμαχίας Έλλης 4, Λαδάδικα Θεσσαλονίκη ΤΗΛ: 2310531902 https://www.bibliodeteio.gr

Η Εύη Γεροκώστα γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και λογοτεχνική μετάφραση στο Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Εργάστηκε σε οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος (Αρχέλων-Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία), στο ΕΚΕΜΕΛ-Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου, από το 2004 έως το 2014 ήταν υπεύθυνη του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, ενώ από το 2014 συνεργάζεται με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Έχει μεταφράσει από τα γαλλικά και τα αγγλικά περισσότερα από 300 βιβλία για παιδιά και ενήλικες. Έχουν εκδοθεί δώδεκα εικονογραφημένα βιβλία της για μικρούς και μεγάλους: «Πώς γεννήθηκαν τα όνειρα», εκδ. Μεταίχμιο 2010, «Αστέρια στον πάτο της λίμνης», εκδ. Μεταίχμιο 2011 -βραβείο Πηνελόπη Μαξίμου του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, βραχεία λίστα για το Κρατικό βραβείο παιδικού βιβλίου, «Ο βάτραχος και το φιλί», εκδ. Μεταίχμιο, 2013, «Μια μέρα που έγινε νύχτα», εκδ. Χριστάκης 2013, «Μια καρδιά στα δεξιά», εκδ. Παρρησία 2014, «Μικρά ξυπνήματα», εκδ. Παρρησία 2016, «Ασφοντυλίτης», εκδ. Καλειδοσκόπιο 2017 -ένταξη στον διεθνή κατάλογο “The White Ravens”, «Η γυναίκα που κοιμάται», εκδ. Καλειδοσκόπιο 2018 -βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για την εικονογράφηση της Μάριας Μπαχά, «Το κλουβί με τα όνειρα», εκδ. Καλέντης 2018, «Χρατς», εκδ. Καλειδοσκόπιο 2020, «Τα χρυσά ροδάκινα της αγάπης», Εκδ. Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών 2021, «Το φιλί του φεγγαριού», εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη 2021. Το 2002 μια κόκκινη κλωστή την έφερε στο δρόμο της αφήγησης. Αφηγείται επαγγελματικά σε μικρούς και μεγάλους από το 2003 και παραστάσεις της φιλοξενούνται σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, μουσικές σκηνές, θέατρα, φεστιβάλ κ.α., στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ιστορίες προφορικής παράδοσης από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου που άκουσε, διάβασε, ή μετέφρασε, κυρίως όμως ιστορίες που τη «διάλεξαν». Έχει πειραματιστεί συνδυάζοντας την αφήγηση με άλλες τέχνες: μουσική, ζωγραφική, χορός, θέατρο.Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στην αφήγηση παραμυθογραμμένων ιστοριών της λογοτεχνίας. Άλλες απευθύνονται σε μικρούς, άλλες σε ενήλικες. Μια άλλη προσέγγιση της λογοτεχνίας, ιστορίες που σαγηνεύουν όσους τις ακούν, κυρίως όμως εκείνη. Υλοποιεί εργαστήρια αφήγησης, φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενήλικες.Από το 2015 μοιράζεται την εμπειρία της με τους ενήλικες σπουδαστές της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

https://biblionet.gr/titleinfo/?titleid=226139&return_url

https://biblionet.gr/titleinfo/?titleid=222464&return_url  

Η Γιώτα Καρβουνιάρη είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, δράσεις και workshops. To 2014, επιλέχθηκε η μελέτη της για τη δημιουργία γλυπτού μεγάλων διαστάσεων από την ΔΕΗ, με υλικά από τα scraps των ορυχείων. Το γλυπτό τοποθετήθηκε στην είσοδο του ορυχείου Αμυνταίου το 2016. Στο έργο της την απασχολεί, η πολυτιμότητα του εσωτερικού χώρου και ό,τι βρίσκεται εκεί πέρα από άμεσα ορατό. Εργαλείο της σε αυτή την αναζήτηση αποτελεί η διερεύνηση των φυσικών και οργανικών δομών. Χρησιμοποιεί μια ποικιλία υλικών, κυρίως ανακυκλώσιμα και φυσικά, και τεχνικών, με έμφαση στην υφαντική και στον συνδυασμό της με άλλα εκφραστικά μέσα. Μελετά τον αργαλειό ως μέσο εικαστικής έκφρασης αλλά και ως τρόπο διατήρησης και αναβίωσης παραδοσιακών τεχνικών.

Η Βενετία Νάση γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Είναι απόφοιτος μεταπτυχιακού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Σχολή Καλών Τεχνών, του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Σπουδών στο πρόγραμμα «Εικαστικές τέχνες και τοπίο: προσεγγίσεις του φυσικού και αστικού χώρου» και της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών με κατευθύνσεις σκηνογραφία-ενδυματολογία. Έχει συνεργαστεί ως βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου δίπλα σε καταξιωμένους του χώρου. Έχει εργαστεί ως ενδύτρια σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής και στο Music Talo στο Helsinki. Εργάστηκε ως καλλιτεχνική εκπαιδεύτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σχετικά με την όπερα από το 2012-2016. Προσωπικές συμμετοχές ως σκηνογράφου-ενδυματολόγου έχει σε ταινίες, επαγγελματικές ομάδες χορού και θεάτρου και Δη.Πε.Θε. Εργάζεται ως αναπληρώτρια δασκάλα θεατρικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 2016.

Νήματα Καλοκαιριού

Ο Θάνος Σταυρίδης είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους μουσικούς στο χώρο του ακορντεόν, με συνεργασίες τόσο σε παραστάσεις όσο και στη δισκογραφία, με κάποιους από τους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς τραγουδιστές αλλά και συνθέτες και μουσικούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Έλλη Πασπαλά, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Ματούλα Ζαμάνη, Μάκης Σεβίλογλου, Εστουδιαντίνα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μανώλης Μητσιάς, Theodosii Spassov (BG), Petar Ralchev (BG), Vlatko Stefanovski (NMK), Saso Popovski (NMK), Vasko Atanasovski (SLO), Κώστας Θεοδώρου, Φλώρος Φλωρίδης και πολλοί άλλοι. Είναι, επίσης, από τους πρωτεργάτες της Balkan σκηνής στη χώρα, έχοντας υπάρξει ιδρυτικό μέλος ιστορικών σχημάτων, όπως οι «Βόρειοι Εταίροι», οι «Cabaret Balkan» και τώρα οι «Drom» και οι “Tales from the Box”. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 100 ηχογραφήσεις δίσκων τόσο ως σολίστας, όσο κι ως ενορχηστρωτής. Τα δύο προσωπικά του album “a Suitcase full of Dreams” (2016) και “Spicy Margarita” (2021) έχουν αποσπάσει διακρίσεις και πολύ καλές κριτικές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, έχοντας airplay σε σταθμούς της Αυστραλίας, της Αργεντινής, αλλά και σ’ όλη την Ευρώπη. To “a Suitcase full of dreams” έχει ψηφιστεί μέσα στους 10 καλύτερους δίσκους world μουσικής στο σταθμό rutes del so της Βαρκελώνης, ενώ ήταν υποψήφιος στην κατηγορία «μουσικές του κόσμου» της ένωσης Γερμανών κριτικών. Αντίστοιχα η “Spicy Margarita” έχει ψηφιστεί στα 20 καλύτερα albums από τα World Music Charts Europe για τον Μάρτιο 2021, έχοντας βγει νο129 για όλο το έτος ανάμεσα σε 900 περίπου δίσκους απ’ όλο τον κόσμο, ενώ έχει ψηφιστεί 3ος στην κατηγορία “Best World Music Album” στα 9α Annual OWMR Awards του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ερευνητική-μουσικολογική του δραστηριότητα είναι πάνω στις λαϊκές μουσικές των Βαλκανίων. Από το 2000, έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σε σεμινάρια και ημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ έχει συγγράψει σχετικά άρθρα συμμετέχοντας σε διάφορες εκδόσεις, με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή του στον τόμο «Ζητήματα Διδακτικής των Μουσικών Οργάνων: Γεφυρώνοντας Θεωρία και Πράξη» (εκδ. ΔiΣΙΓΜΑ). Τα τελευταία 13 χρόνια διδάσκει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (πρώην Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής του ΤΕΙ Άρτας). Το περιοδικό Accordion Stars Illustrated της Times Square Press με έδρα την Νέα Υόρκη τον συμπεριλαμβάνει στους 100 πιό γνωστούς ακορντεονίστες του κόσμου για τα έτη 2019, 2020 και 2021.

H Στέλλα Τέµπρελη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992. Είναι απόφοιτη του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης µε ειδίκευση στο βιολοντσέλο στην τάξη του Δηµήτρη Πάτρα και με βαθμό Άριστα.

Η Δέσποινα Shekine – Ναιντϊ γεννήθηκε το 1996 στην Πτολεμαϊδα. Το 2022 αποφοίτησε από το Εργαστήριο Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με διδάσκοντα καθηγητή τον Άρη Κατσιλάκη. Επίσης το 2018 εισήχθη με υποτροφία έπειτα από πρόσκληση, στον δεύτερο κύκλο σπουδών (Laurea Magistrale) της Σχολής Καλών Τεχνών της Καρράρα (Accademia di Belle Arti di Carrara) στην Ιταλία, με διδάσκοντα καθηγητή τον Pier Giorgio Balocchi και αποφοίτησε το 2020. Συνεχίζει τις σπουδές της στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος εικαστικών τεχνών, Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών (Μ.Ε.Τ.) της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα.

Ο Χαράλαμπος Βλαχοδήμος γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1999. Φοιτά στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, διανύοντας το τελευταίο έτος των σπουδών του. Το 2022 φοίτησε για ένα εξάμηνο στην Τσεχία, στο τμήμα Ladislav Sutnar του University of West Bohemian μέσω του προγράμματος Erasmus. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στη δημιουργία video clips αλλά και στη δημιουργία διάφορων teasers για την προώθηση προϊόντων και χώρων εστίασης. Συμμετείχε σε διαγωνισμούς φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σημαντική διάκριση στον 2ο Ανοιχτό Διαγωνισμό του ΕΚΟΜΕ «Η Ελλάδα ένα κινηματογραφικό στούντιο», καταλαμβάνοντας την 1η θέση στο θέμα: βιομηχανικό τοπίο. Συμμετείχε επαγγελματικά ως Οπερατέρ στην ταινία μικρού μήκους του Βασίλη Νεράτζη “Β23” Αθήνα, Ελλάδα, Βοηθός Παραγωγής στο βίντεο κλιπ του Leo Luchini , “LOOK AT YOU” Βερολίνο, Γερμανία, Βοηθός Σκηνοθέτη στο βίντεο κλιπ των Ayotl “PURPLE SMOKE” Αθήνα, Ελλάδα, Σκηνοθέτης και Οπερατέρ στο βίντεο κλιπ των Κοινών Θνητών “ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ” Πτολεμαΐδα, Ελλάδα, και ως Σκηνοθέτης και Οπερατέρ στο βίντεο κλιπ των Κοινών Θνητών “ΞΕΝΥΧΤΙ ” Αθήνα, Ελλάδα. Συμμετείχε επίσης στο project “THE TOTEMIC OTHER” ( Blender Gallery) του Κωνσταντίνου Μπερδέκλη.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο