Η Όλγα Ντέλλα (σχεδιασμός – επιμέλεια) γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1973 στον Πειραιά. Ζει από το 1997 στην Πτολεμαΐδα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και εκπόνησε μεταπτυχιακή εργασία «Πίνακας λέξεων των ποιημάτων του Ανδρέα Εμπειρίκου» (2004) και διδακτορική διατριβή «Η μεταφυσική διάσταση στην ποίηση του Κώστα Μόντη. Η θρησκευτική πίστη, η παρουσία και η απουσία του Θεού» (2012) στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχουν εκδοθεί οι ποιητικές συλλογές της, “Αθιβολές”, Το Ροδακιό, 2002, “Άκος ψυχής”, Το Ροδακιό, 2007, “Της αλυπίας είναι η χώρα”, Ιδαλγός, Πτολεμαΐδα 2009, “Φύλλο σκουριάς”, αγιάρι, Χίος 2020 -εκτός εμπορίου. Το παραμύθι για ενήλικες “Το παραμύθι της ιτιάς και του ποταμού”, Ιδαλγός, 2012. Το δοκίμιο “Η ελεημοσύνη της γραφής. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης”, Ιδαλγός, 2014 και το αφήγημα “Το νήμα”, Το Ροδακιό, 2021. Δοκίμια, άρθρα και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά επιστημονικά και λογοτεχνικά περιοδικά. Συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είχε την επιμέλεια της «Απαγγελτικής Ομάδας Καϊλαρίων» με δάσκαλο τον ποιητή Μίμη Σουλιώτη καθώς και την επιμέλεια της παρουσίασης ποιητών και πεζογράφων (Αργύρης Χιόνης, Μάρκος Μέσκος, Σοφία Νικολαΐδου, κ.α.) μέσω αυτής. Το πρόγραμμα που επιμελήθηκε «Κυριακές των παραμυθιών» βραβεύτηκε το 2008 από τον «Κύκλο του Ελληνικού παιδικού βιβλίου». Αρθρογραφεί και διατηρεί το ιστολόγιο https://alypiaxwra.blogspot.com/ Διδάσκει σε Γυμνάσιο από το 1999.

Η Δέσποινα Βλαχοδήμου (γραμματειακή υποστήριξη) γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1978 όπου και ολοκλήρωσε το λύκειο. Το 1996 εισήχθη στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην πόλη της Κοζάνης και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Μηχανικός Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος. Έχει εργαστεί ως γραμματειακή – διοικητική υποστήριξη από το 2001 έως το 2022 στον ιδιωτικό τομέα . Από τότε μέχρι σήμερα εργάζεται ως γραμματειακή υποστήριξη στον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια σχετικά με τον τομέας της κατά καιρούς. Τέλος, έχει αναλάβει την γραμματειακή υποστήριξη για τα «ΝΗΜΑΤΑ» γιορτή σε 4 εποχές.

Η Ουρανία Στυλιάδου (υπεύθυνη επικοινωνίας) γεννήθηκε στην Στοκχόλμη Σουηδίας το 1972 και έζησε εκεί μέχρι την ηλικία των εφτά ετών. Είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και εθελόντρια στον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Σχολή Δημοσιογραφίας στην Θεσσαλονίκη. Έζησε για έναν χρόνο στον Καναδά 1991 – 1992 όπου και είχε εθελοντική εργασία σε σχολείο ΑμεΑ στο Τορόντο. Εργάζεται στο Σωματείο Σπάρτακος και στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Ο Νικόλαος Αντωναρίδης  (Σχεδιασμός Ιστοσελίδας -Υπεύθυνος μέσων κοινωνικής δικτύωσης) γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1995. Ολοκλήρωσε την βασική του εκπαίδευση το 2013 όπου και πέρασε στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ιωαννίνων. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του φοίτησε στο ΙΕΚ μαγειρικής στο Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων και εργάστηκε σαν μάγειρας σε διάφορα καταστήματα εστίασης. Εργάστηκε ως διαχειριστής eshop στο κατάστημα ArtCo Gallery στην Πτολεμαΐδα. Έχει ενεργή εθελοντική δράση στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπου εργάζεται σήμερα.

Ο Γρηγόρης Τσουτσίδης (υπεύθυνος εθελοντών ) γεννήθηκε το 1980 στο Προάστιο Εορδαίας όπου και μεγάλωσε. Τελείωσε τις σπουδές του στο Τεχνικό επαγγελματικό λύκειο Πτολεμαΐδας. Εργάζεται ως ΕΠΟΠ στο στρατόπεδο Χόνδρου στο Μαυροδένδρι Κοζάνης από 2013 όπου και υπηρετεί μέχρι και σήμερα. Είναι εθελοντής στο Κέντρο φροντίδας παιδιού ΑΜΕΑ του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από το 2018, έως και σήμερα.

Η Αναστασία Διαμαντή (υπεύθυνη εθελοντών) γεννήθηκε την άνοιξη του 1996 στη Πτολεμαΐδα. Σπούδασε στο τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Ιωάννινων. Ως φοιτήτρια ασχολήθηκε ενεργά με το θέατρο ενώ ταυτόχρονα αποτέλεσε εθελοντικό και μετέπειτα διοικητικό μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, TEDxMavili Square. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε ποικίλες θέσεις με πελατοκεντρικό χαρακτήρα. Η φράση που τη συνοδεύει είναι πως «Σε ένα κόσμο που δε κάνει τίποτε εσύ μπορείς να κανείς κάτι ‘μικρό’ ώστε να τον ομορφύνεις».

Ο Φάνης Τοψαχαλίδης (οπτικοακουστική κάλυψη) γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1978. Ξεκίνησε τις σπουδές στο τμήμα ηλεκτρονικής Θεσσαλονίκης (2003) με κατεύθυνση την τηλεόραση και το ψηφιακό μοντάζ. Προχώρησε με μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό JMU Liverpool (2006) στα New Media (Video Editing), ενώ έκλεισε τις σπουδές του με το πτυχίο Σκηνοθεσίας από το QMU – AMC Collage (2013) στην Θεσσαλονίκη. Είναι συνιδρυτής της εταιρίας Tops Productions (2008) με έδρα την Πτολεμαΐδα που ασχολείται με τα οπτικοακουστικά. Έχει στο ενεργητικό του πολλές κινηματογραφικές ταινίες μικρού μήκους που έχουν διακριθεί σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης έχει δημιουργήσει πολλά διαφημιστικά σποτ, θεατρικά τρέιλερ, κάλυψη συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων κ.α. Έχει συνεργαστεί με άλλους δημιουργούς κάνοντας διεύθυνση φωτογραφίας, κάμερα και μοντάζ σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Είναι μέλος της Ένωσης Κινηματογραφιστών Βορείου Ελλάδος και στο παρελθόν έχει παραδώσει σεμινάρια κινηματογράφου και Workshops σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, συλλόγους, σχολεία κ.α. Άπο το 2013 έως το 2016 ήταν ο πρόεδρος της Κινηματογραφικής ομάδας της Πτολεμαΐδας με αρκετές δράσεις όπως τη φιλοξενία στην πόλη του διεθνούς φεστιβάλ Micro μ Festival. Άπο το 2016 έως το 2018 ήταν ο υπεύθυνος κινηματογράφου στον Πολτιστικό Σύλλογο “Βόρειο Πεδίο” και ο ιδρυτής του διεθνούς φεστιβάλ ταινιών μικρούς μήκους δίχως διάλογο “Νο Words ISFF” που μετράει ήδη 5 πετυχημένα χρόνια στον κινηματογραφικό χάρτη της χώρας.Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο