ΝΗΜΑΤΑ της ΑΝΟΙΞΗΣ με την ΕΥΗ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ ή όταν ανθίζει ο βολβός των ΝΗΜΑΤΩΝ

Η συνάντηση με την Εύη ξεκίνησε από τις λέξεις, το βιβλίο της για τον «Ασφοντυλίτη», δηλαδή τον Μιχάλη Ρούσσο που έζησε ανάπηρος στην Αμοργό και «κέντησε» τις πέτρες του τόπου του, κάνοντάς τες να μιλάνε.

Νήματα της Άνοιξης - Νήματα του Μάρτη

Καταγραφές μιας άλλης γλώσσας. Ένα παιδί μιλάει. Δεν μιλάει πάντα. Όταν όμως μιλά, ο κόσμος γίνεται ένα ποίημα.

Από αυτά τα άγραφα ποιήματα. Αυτό το παιδί τα τραβά με το χεράκι του στη γη και έτσι -μέσα από τα δικά του μάτια- σαρκώνονται.

"Είσαι ο Πανσέληνός μου, γράφε το". Το βιβλίο της Μαρίας Βλαχοδήμου, της Μαρίας μας.

Υφαίνοντας σπάγκους σε βιβλία, νότες σε καλάθια

«Είμαστε για δέσιμο»....( με ή χωρίς ερωτηματικό). Εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα βιβλιοδεσίας για παιδιά και νέους (με και χωρίς αναπηρία) από το «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΕΙΟ», δηλαδή τη Ράνια Καμπουράκη και τον Νίκο Λειβαδιώτη. "Δέσαμε" τις σελίδες με την πιο δυνατή κόλλα του κόσμου, την κόλλα της αγάπης και δημιουργήσαμε τα δικά μας βιβλία

Νήματα του Μαρτίου παρέα με το Καλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο

Μια υπέροχη μέρα που διασκεδάσαμε με την ψυχή μας αλλά και μάθαμε την τέχνη της βιβλιοδεσίας! Ευχαριστούμε πολύ τους Νίκο Λειβαδιώτη και η Ράνια Καμπουράκη!

Τα ΝΗΜΑΤΑ τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2024 συναντήθηκαν με την αφηγήτρια-εμψυχώτρια Σοφία Καλμανίδου και τον μουσικό Μάρκο Βαλαβάνη στον φιλόξενο τόπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας.

«Παραμύθια σε …κλωστή» ή «Πιάσε την άκρη της κλωστής, στο παραμύθι έλα να μπεις»

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο